29 Ekim 2009

Bi MİM daha :)

Annesinin Pamığı,Babasının Üfürükçüsü..Prensesimiz.. sevgili gülşahcım mimlemiş beni teşekkür ederim :)) cevaplayalım hemen..

1.Bloguna neden bu ismi verdin?

Cvp:Çünkü oğlumun adı :D

2.Blog yazarken star tribiyle istediğin,olmazsa olmaz dediğin şeyler var mı?

Cvp:Bi kere en başta Batın uyuyor olmalı :) rahat yazmalıyım genellikle akşam olmalı gündüz de olur da sakin olmalı başlıca..

3.En son satın aldığın garip şey nedir?

Cvp:pek garip şeyler almam aslında ne derece garip olduğuna bağlı :) yok yok düşünndüm de işime yaramayan hiçnişey almam ben.

4.Şeker gibi olduğun anlar?

Cvp:hep şeker sayılırım en çokta eşim istediğim şeyleri yapıyorsa yalnızca yaptığım herhangi bi işime cok müdahele edilirse olmam:)

5.Arkadaşım artık sormayın şunları dediğin şeyler?

Cvp:Sadece anne sütümü veriyosun?
Gecesi nasıl iyi uyuyor mu?
en çokta bunlara sinir oluyorum niye sorarsın ki sanki uyuyo mu uyumuyo mu napcan??

6.Aynaya bakınca gördüğün?

Cvp:Safdirik herkese herşeye kanan (eskisi kadar cok değil) biraz da son zamanlarda yıpranmış bi cilt yorgunluk uykusuzluk vs.vs.

7.Kendini okutan blog dediğin?

walla okuduklarımın hepsi listemde ama merakla yeni konu beklediğim ...ÇINAR'IN GÜNLÜĞÜ...Annesinin Pamığı,Babasının Üfürükçüsü..Prensesimiz..DURU'NUN GÜNCESİ Gökyüzünün ömRü GÖZDE ve AYŞE Helin Yagmur Büyürken KÜÇÜK ADAMLA BÜYÜK AŞK ... SİHİRLİELLER...

8.Bu blog sahibi / sahibiyse karşılaşabileceğin yerler?

Kızılay da her köşede,ankamall antares yada ankara forum da,urfalı kebapçıda :) yada sokakta orda burda..heryerde karşılaşabilirizzz:))


bende gökyüzümü ve lina-egenin annesi özlemi mimliyorum kolay gelsin..

28 Ekim 2009

Haribo :))




Bu akşam oğlumu Barış Amcası ve Hilal Ablası ziyarete geldi..Babamızın en yakın arkadaşıdır kendi.Benim de topraam :) geç kalmış doğumgünü pastası getirdiler bana ve en sevdiğim haribo şekerlemelerinden :) teşekkürler :) oğlumda tatmış oldu böylece Haribo dan.. KÜÇÜK YADA BÜYÜK OL HARİBOYLA MUTLU OL :))))










27 Ekim 2009

22 Ekim 2009

100.Gün Dönümü


Bir varmış bir yokmuş diye başlar tüm masallar,bir zaman gelir,hepimizin hayatı masal olur,kahramanlar aynıdır,yerler farklı,insanlar farklı,zaman kayıp gider ellerinden,geriye hep masallar kalır.Aslında biliyorum ki hep aynı,tavırları,huyları,gülümsemesi,masumluğu...Pozları bile aynı :) :)''insan keşke bazen geriye dönebilse,elini uzattı mı tutabilse eskiyi,gecmişini,anılarını,ne cok yasanmışı tekrar yaşayabilse,sevdiklerine,kaybettiklerine dokunabilse,insan bir an olsa gecmişe gidebilse....Nasıl da isterdim Batın'ın resimdeki zamanına 5 dk'lik bir yolculuk yapmayı,seyrederdim,daha bir benimserdim onu,ellerine,ayaklarına,tenine daha bir yakından bakardım,yüzünü incelerdim,en ince ayrıntısına kadar,hiç konuşmadan,sadece dokunarak,öylece sessizce seyrederdim ,biliyorum yıllar sonra da bu zamana dönmek istiycem,bebekliğini özledim,bir 5 dk o zamana gidebilsem diycem,ama gelemiycem bugünlere,o yüzden şimdinin kıymetini cok iyi biliyorum,şimdi Batın'a daha sıkı sarılıyorum,daha çok öpüyorum,kokluyorum,içime sokuyorum onu,bulduğum her fırsatta' seni seviyorum oğlum' diyorum...

Koklayarak büyütüyorum onu,sevgi içinde,biliyorum ki zaman su gibi akıyor,biliyorum ki geçen her saniye orda kalıyor,biliyorum ki zaman su anki aşkımı doya doya yaşamamı söylüyor,gec kalmış değil kimse,şu anı,aşkınızı,sevginizi yaşayın doya doya,bir 5 dk. yolculuğuna çıkmak istemeyecek kadar dolu yaşayın,biz öyle yapıyoruz,aşkımızı,sevgimizi,anneliği,ogluş olmayı doya doya yaşıyoruz,keyifle,hissederek,sonuna kadar......

Kimse geç kalmiş değil... ''

21 Ekim 2009

...terrible 23....

Dün ki hayal kırıklığı ardından halsiz,gözümü açamayacağım bi baş ağrısıyla merhaba dedim yeni yaşımla sabaha..Eşim bi yanda hasta ben bi yanda soğuk terler dökerken Batın da sanki inadına yaparcasına hiç uyumafı 5,30 dan sonra :( 11,45 e kadar onu uyutmaya çalıştım.Daha çok hasta olmasından ve buyüzden huzursuz olmasından korktum aslında..Neyse ki şuan iyi..Eşimde fena değil biraz toparladı.İlaçlar ve kaynattığım nane limon sayesinde..Benmi?ben hala halsizim ancak daha iyi olmaya çalışıyorum:)Bebeğim ilgi bekliyor çünkü..ona benden başka bakacak kimse yok eşimde nöbette yine malesef... .

Hep terrible 2 olacak değil ya benimkisi de terrible 23 (yaş sendromu) olsa gerek :p









Hep kötü haberler den bahsettim pfff..Batıncığımın yeni marifetinden bahsedeyim hemen :) Heryere tükrük saçmak :) hatta biraz daha ileriye gidip kendi tükürüğünde boğulmak :))Üstü başı sağı solu hep tükrük oluyor





Çok seviyor..yeniden,yeniden yapıyor.Bide utanmadan yapma oğlum dediğimiz de pis pis sırıtıp dudağını ısıyor :)))

20 Ekim 2009

Senede bi gün..en azından bugün..bugün benim olmalıydı.Bana adanmalıydı...Bi pastam dahi yoktu üstünde ki mumu üfleyeceğm...Neyse bu yılda böyle olsa aslında yazacağım çok sey var ama ben de saklı kalsın..Eşimin oldukça hasta olmasından dolayı bi avm alelacele gezilip yenilecek yemek dahi iptal oldu..

bu yıl eskidim galiba..kimse beni hatırlamadı...kimse beni aramadı...belki de böle olmalıydı ne bileyim...ailem haricinde kimse... neyse yaaa neyse...bu yıl bana verebileceği en güzel hediyeyi ''oğlumu!''hediye etmişti zaten..fazlasına lüzum yok :) yinede gülerim ben hem üzülürüm hem gülerim .(

şimdi ben de hastayım..tek derdim oğluma bulaştırmamak..aman ne de güzel bi yaş günü...


İncindim, incitildim derinden
Terkettim kendimi
Tesadüfen karşılaştım içimde Kendimle yeniden
Bir minicik kız çocuğu bak Duruyor orada hâlâ
Anlatamam gördüklerimi
O neşeli çocuğa
Artık beni asla yaralayamaz Hayat eğer istemezsem
Yıllar beni kolay yakalayamaz Ben durup beklemezsem
Siz yine de incelikli davranın
Benim kadar değilse de Ben bu yüzden, incelikler yüzünden
Belki daha çok üzüldüm...




20.10.1986 -20.10.2009


19 Ekim 2009

Biraz ordan biraz burdan..

Biz bugün kayda değecek ya da neşeyle anlatacak yazılacak hiç bişey yapmadık..Eşim gece nöbetine gideceği için evdeydi.Bizi dışarı cıkar dedim ama halsizim dedi..Benim de cıkmayı gözüm yemedi..... Batınla yatıp yuvarlandık.. :))daha cok o yattı bende iş yaparak yemek hazırlayarak bi Batın'a bi yemeğe koşarak yuvarlandım :)



Bugün son zamanlar da aklıma takılan bişeyden bahsetmek istiyorum.Batın doğduğu ilk günden 2.ayına kadar her gün her uyuyuşunda bi sağ bi sola yatırdım.Normalde kusupta boğulması haricinde kafa şeklini de önemsediğim için biraz da..Taaaa ki bigün sırtüstü yatırana dek.O gün bugündür sırtüstü hariç Batın'ı ağızaşağı yatırabiliyorum( kısa süreli de olsa) ama yan yatırmam mümkün değil.Uyumuyor bir türlü belki biraz kilodan kasılıyor belki unuttu belki rahatsız oluyor bilmiyorum..Ne zaman desteklemeye çalıssam uyanıyor.Zaten uyumadan yaptırmıyo ağlıyo!!..
Neyse hergün yarın yaparım ertesi gün alıştırrım bırakayım ağlasın diye diye bugüne geldik bir aydır yalnızca düz yatıyor Batın.Ve tahmin edeceğiniz üzere kafanın arkası basık ve dümdüz oldu :((( üzülmüyorum desem yalan olur :(( Belki takıntılı olduğumu düşüneceksiniz ama napıyım :((( Binlerce şükür rabbime sağlıklı huzurlu sakin bi bebekama yine de üzülüyorum :( ...


pfff.İki gün önceki postta misafirlerim olduğunu söylemiştim.Geldiler.Sağolsunlar bu güzel takımı da Batın'a getirmişler.Teşekkürler Pınar Ablası :b güle güle giysin oğluşum..




Birde bahsetmek istediğim son günlerin korkulu rüyası ''domuz gribi'' benimde kabusum herkes gibi.Aşı vurdurmayı düşünüyorum ama emziren anneler için zararlı mı acep ?? henüz araştırmadım.Bide yan etkileri oldukça çok galiba?? neyse oldukça aklıma getirmek istemiyorum amabenim minicik bi bebeğim var.Ayyy bunaldım..Ankara da okullar bile kapanabilir.Ablam da cok telaşlı çocukları okula gittiğ için.Tamam tamam konuyu değiştireyim..

Gelelim şaşkın ördek modunda tv izleyen Batın'a.Nerde tv görse boynu kopacak bıcırığın.Ne güzel oğlum tv ye bakıyo demekki nesneleri ayırt ediyo derken ablam şaşılıklar böyle oluşuyo deyince üzüldüm açıkcası cahilliğime :S























18 Ekim 2009

Bugün..yine sıradan bigün..

Sabah Batın'ın 6,30 gibi uyanmasıyla başladı günümüz.Batın'ı emzirip eşimi işe yolladıktan sonra (benim eşim işi nedeni ile pazar tatillerini bilmez garibim ancak nöbet günlerinde ) akşamdan yıkadığım bi dünya çamaşırı serdim.Balkondan içeri bi girdim donmuşum..Hava cok serindi.Nyse onun mahmurluğu ile sıcacık yatağıma girdim.Batın'da tekrar uyumuştu çoktan.Bunu fırsat bilip derin uykulara daldım :) 11,00 gibi Batın uyandırdı beni.Onu doyurduktan sonra kendimi de doyurdum tabii :b Biraz int.takıldım mutfağı topladım canım dısarda gezmek istiyodu ama serin olduğu için başta yan çizdim.Sonra en azından Batın hava alsın diye dışarı çıktım 1,5-2 saat dolaştıktan sonra eşime yemek hazırlamak için eve döndük.Batıncım uslu uslu beni izledi ben yemek hazırlarken...(Maşallah yavruma :) ) Bi önlüğünü kemirdi bi elini..




















Daha sonra elimi kestim biber doğrarken ama nasıl kestim lazerli bıçakla :/ hani cips reklamında kesilen cipSler var ya tırtıklı onun gibi ..Hala canım yanıyor.Yemek faslından sonra annemleri ziyaret edelim dedik ablamlara gidip.Güya Batın'a atkı bere takımı bakacaktım Antares deki C&A'dan.Olmadı çünkü herzmanki gibi acıktı yola cıkacağımız vakit cırlamaya başladı.Erteledim onu.Annemleri ziyaret ettik.Ablam gideceğimizden habersiz profiterol yapmış eline sağlık afiyetle onu yedik :)Eve döndük oğluşla babası şuan uyku modunda...Batının ayağına yatmadan her gece termofor koyuyorum o gazlı geceden sonra..Sanırım azda olsa işe yarıyo.Oğlum uyurken bende biraz uyuyayım bari...Bugünnde bittii..iyi geceler herkese...

17 Ekim 2009

bir mimdirrr iki mimdir ....

heyooo bizimde mimimiz olduu :)) bu bizim ilk mimimiz :)

gökyüzünün ömrü cüğüüüm beni mimlemiş haydi başlayalım:



1. En sevdiğiniz 3 çiçek ismi:

1.Kasımpatı

2.Karanfil

3.Leylak




2. Gerçekleşmesini istediğiniz 3 hayaliniz:

1.Akdenizde olan herhangi bi şehirde yaşamak (muğla antalya yada alanya tercihimdir)

2.Eşimle haftalaaarrr süren bi tura çıkmak :)) yurtdışı makbul :)

3.Bide hep ablalarım annem teyzemle filan komşu olmak istemişimdir olmuşken bu da oluversin bari :)))))))

(şükürler olsun hayalimde istediğim ve sevdiğimle evliyim dünyalar güzeli bi oğlum var ailemdeki herkes iyi ve mutlu )




3. En sevdiğiniz ve sevmediğiniz 3 huyunuz:

1.canayakınım

2.insan dil din ayırt etmem :p

3.güleryüzlüyüm :))))))))))))) biraz sıradan cavaplar oldu ama napim ben buyum :p

sevmediklerime gelince;

1.Yapılanı denileni asla unutmam :( kötü bi huy biliyorum

2.Bazı konularda titiz bazı konularda dağınığım ikisi bir arada hiç gitmiyor

3.Herkesi kendim gibi safdirik sanıveriyorum :s


4. Gıcık olduğunuz 3 hareket:

1.Sahte gülücükler

2.Sahte düşünceli insan tavırları

3.Dedikodu ama pembesini severim :Ppppp



5. Bu benim bugüne kadar olan en kara günümdü. Dünya başıma yıkıldı ve bir daha ayağa kalkamam diye düşündüğünüz olay

Allahıma bin şükür yaşamadım ..

bendeeeee BEREN NAZ defne yaprağı Tonguç Büyürken.. Annesinin Pamığı,Babasının Üfürükçüsü..Prensesimiz.. sizleri mimliyorum hadi kolay gelsin..

''3.Ay Kontrolumuz''





Şu olanları bloğa yetiştirmede henüz başarılı değilim hep arkadan gidiyoruz :PP

yine unuttum ne yazacağım hemen ekleyim baştan Batın'ın doğum kilosu 3,330 gr 48 cm baş çevresi 35 cm ilk ay 4,400 52 cm ikinci ay 5,650 58 cm ve 3.ay kontrolumuz de bi kaç gün ewel yapılmıstı yazmayı unuttum


Boyumuz 63.5 cm kilomuz 7.700 baş çevremiz 41 cm.Ayrıyetten kalça çıkıklığı varmı diye usg miz vardı.Çok şükür bişeyciği yok turpçuğumun :) Doktorumuz kilomuzu biraz fazla buldu maşallah diyeyim nazar etmeyim kuzuma normalde doğum kilosunun iki katına 6,ayda cıkması gerekirmiş.Emzirme aralarını biraz açacağız artık.Usg beklerken uyudu kaldı taaa ki soğuk jel bacağına değene kadar :D bakalım bu ay neler yapıyoruz neler becermeye çalışıyoruz;

ne yapmıyo ki mesela cok güzel şebeklik yapıyoruz,





parmağını emiyo (hemde artık düzgünce :) hangi parmağı alacağını keşfetti sanırım,










kendi kendine saatlerce konusabiliyor,cok güzel çığlık atıyo:) Ağzıaşağı yatırdığımda kendini dik tutabiliyor,elimizle destek verdiğimizde kalkmaya çalışır gibi bişey yapıyor.Çok güzel saç yoluyor :)



Babasını tanıyor işten geldiğinde uyanıksa naz yapıyor seviniyor :)Kahkahalar atıyo,








laf dinliyor üstelik karşılık vermeye çalışıyor :) Artık tepkilerini de kesin bi şekilde belli ediyor..





MAŞALLAH OĞLUMA...


Batın'dan Seçmeler..